Logo UK

Podmínky publikování v Acta

Acta Polytechnica  je recenzovaný časopis, vydávaný ČVUT v Praze. Je publikován v anglickém jazyce, v režimu otevřeného přístupu - Open Access, bez povinnosti hradit autorský poplatek za publikování.

Acta Polytechnica

  • Oborové zaměření Acta Polytechnica je Engineering – tedy příspěvky ze všech inženýrských oborů napříč ČVUT.

  • Pro publikování v Acta Polytechnica přijímáme příspěvky typu “article“ nebo „review“, v doporučeném rozsahu 6 - 15 stran sazby v LaTeXu.

  • Přednostně přijímáme příspěvky v šabloně (LaTeX), která je ke stažení na stránkách časopisu.

  • Přijímáme i příspěvky psané ve Wordu, a to v co nejjednodušším jednosloupcovém formátování (příklad článku).

  • V obou případech je nezbytné dodat všechny obrázky i jako samostatné  soubory, v dostatečné velikosti a kvalitě, ve formátech .png, .pdf, .jpg.

  • Způsob zadání příspěvku do redakčního systému je podrobně popsán v dokumentu Publication process in detail.

  • Příspěvek pro recenzenty musí být zadaný ve formátu .pdf! Zdrojové soubory (.tex, .doc, .bib a obrázky) mohou být vloženy až ve fázi, kdy je příspěvek přijat k publikaci, optimálně v .zip souboru jako Supplementary files.

  • Při zadávání příspěvku autor stvrzuje, že příspěvek je původní, dosud nepublikovaný a ani nebyl zaslán současně k publikaci jinam, a také že splňuje požadavky redakce (např. seznam referencí obsahuje DOI u všech publikací, u kterých je dostupné, jsou řádně vyplněná metadata, článek má odpovídající strukturu apod.).

  • Nesplnění požadovaných náležitostí je důvodem k odmítnutí publikace.

  • Průběh recenzního řízení a další kroky při zpracování příspěvku jsou podrobně popsány v dokumentu Publication process in detail.

  • V současné době trvá recenzní řízení přibližně čtyři měsíce, doba od zaslání příspěvku k publikaci je přibližně šest měsíců.

  • Na žádost autora může redakce vystavit potvrzení o přijetí příspěvku.

  • Všechny potřebné informace najdete podrobně na stránkách časopisu. Potřebujete-li další doplňující informace, obraťte se přímo na redakci časopisu (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).